Ivana Ninković odlazi u Arizonu na usavršavanje

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Najbolja plivačica Republike Srpske i BiH Ivana Ninković 1. septembra putuje na Arizona Stejt univerzitet u Sjedinjenje Američke Države gdje će studirati i nastaviti plivačku karijeru.

Mlada Trebinjka je došla u plivači klub “Olimp” iz Banjaluke u septembru 2012, u kojem je pod nadzorom trenera Željka Panića dosta napredovala. Kako je kazala, žao joj je što napušta Banjaluku.

Još nema punih 19 godina i sigurno još može napredovati u SAD.

“Dobila sam punu stipendiju univerziteta Arizona Stejt. Idem tamo 1. septembra da studiram i plivam. Žao mi je što napuštam ‘Olimp’ i trenera Željka Panića, jer sam sa njima stvarno dobro sarađivala i dosta napredovala. Međutim, sigurno ću se vratiti ovdje kada bude kraj školske godine. Tamo očekujem da još više radim i napredujem. To je odlična prilika za mene”, kazala je ona za Glas Srpske.

Ninkovićeva je nedavno učestvovala na Evropskom prvenstvu u Berlinu na kojem nije ostvarila očekivane rezultate. Izostao je plasman u polufinala trka na 50 metara prsno i slobodno, kao i na 100 prsno. Posebno joj je žao trke na 50 prsno gdje je nedavno oborila rekord BiH sa vremenom 31,70 sekundi.

“Ne mogu biti zadovoljna nastupima na Evropskom prvenstvu. Dobro sam trenirala i spremala se, tako da sam očekivala bolja vremena i rezultate. Mislim da je velika trema učinila svoje i da samo zbog toga plivala lošije. Prije svega dvadesetak dana sam na 50 prsno plivala vrijeme koje bi mi donijelo najmanje polufinale, a možda i finale. Znam da nije do fizičke spreme jer sam u odličnoj formi, tako da je do treme ili jednostavno nisam imala svoj dan”, dodala je Ivana.

Ima isplivanu normu za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima koje će se održati u Dohi početkom decembra. Kako je istakla, još ne zna da li će učestvovati tamo zbog obaveza na univerzitetu i takmičenja koja je očekuju.

Panić

Željko Panić, trener Ivane Ninković, vjeruje da joj je na Evropskom prvenstvu u Berlinu za bolje rezultate nedostajala rutina sa velikih takmičenja.

“Očigledno da je Ivani potrebno češće učešće na jakim takmičenjima nakon čega bi stekla rutinu i bolje plivala kada je to najpotrebnije. Kako god, ovo je sport i moramo se okrenuti novim izazovima. Ne zaboravimo da je Ivana u periodu od 24 mjeseca ostvarila nevjerovatne rezultate”, kazao je Panić.