Među 1.200 navijača Borusije biće i huligana

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Blizu 1.200 navijača Borusije Menhengladbah sutra će boraviti u Sarajevu, a za njih je pripremljena specijalna fan zona na platou ispred KSC Skenderija, istakao je Dino Selimović, direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

“U dogovoru sa čelnicima Borusije osigurali smo fan zonu za njihove navijače. Na Olimpijskom stadionu ‘Asim Ferhatović Hase – Koševo’ boraviće na južnoj tribini. Pozivam sve naše navijače i građane Sarajeva da u prepoznatljivom sarajevskom tonu dočekaju pristalice Borusije, te da sve prođe u najboljem redu”, rekao je Selimović i poručio “da je organizacija velike utakmice kompleksna”, a poseban aspekt je posvećen bezbjednosti.

I iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su kako će na osiguranju meča biti angažovan veliki broj policajaca i zaštitara.

“Preko Interpola smo dobili podatke o navijačima Borusije koji stižu u Sarajevo. Uglavnom su to korektni navijači, ali među njima ima i onih rizičnih na koje će naši službenici obratiti posebnu pažnju. Prilikom odlaska navijača od ‘Skenderije’ do stadiona ‘Koševo’ saobraćaj će u pojedinim ulicama biti privremeno obustavljen. Apelujem i na navijače Sarajeva da fer i korektno navijaju tokom utakmice”, naveo je Irfan Nefić, portparol MUP KS.

Utakmicu Sarajevo – Borusija, koja počinje sutra u 20:45, trebao bi pratiti veliki broj navijača.

“Očekujemo pun stadion. Štampali smo blizu 30.000 ulaznica. Istok je rasprodan u potpunosti, a do kraja dana sve karte i za sjevernu tribinu ‘Vedran Puljić’ trebale bi biti prodane. Ima još dovoljno ulaznica za zapad. Ipak, apelujem na sve koji žele na utakmicu da što prije kupe ulaznicu”, izjavio je Selimović.