Čović: Nikad u životu nisam udario prvi

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović demantovao je danas da je fizički napao novinara televizije Kopernikus Dejana Anđusa.

Anđus je optužio Čovića za napad i vrijeđanje poslije emisije u kojoj je pomenuo njegovog sina Filipa.

“Izneta je lavina neistina. Tačno je da sam otišao tamo, ali o svim drugim detaljima neću da pričam. Nikada u životu nisam nekoga udario prvi, a bio sam skoro napadnut. Svako ima pravo da se brani, a Anđus i ja ćemo o tome raspravljati na odgovarajućem mestu”, rekao je Čović na konferenciji za medije u dvorani Basketlend.

Čović je dodao da nema ništa protiv kritike, ali i da ne dozvoljava laži i medijsku harangu na njega i porodicu.

“Nije u redu da se tako blate ljudi i ugožava bezbednost porodice i mene. Ako je Anđus lagao u emisiji, zašto to ne bi uradio posle nje. Jedino sam tražio njegovo objašnjenje. Da li čovek koji tako agresivno vodi emisiju može biti napadnut ili napadač. Mislim da je dopustivo da dođeš do novinara ako ne možeš da ga dobiješ”, rekao je Čović.

On je istakao da ne osjeća odgovornost i da misli da je dobro postupio.

“U sinoćnoj emisiji, gde je gost bio Milovan Jovanović, izrečeno je dosta neistina. Išao sam kod njega nekoliko puta i sve što smo rekli, rekli smo jedan drugom u lice. Posle izrečenih laži hteo sam da se uključim u emisiju, ali to je bilo nemoguće. Otišao sam sa zetom Milošem Ninkovićem da ga pitam zašto se bavi lažima. Ostale detalje neću reći, jer se organi reda bave time”, rekao je Čović.

Dodaje da nikada nije imao ništa protiv Anđusa, iako je voditelj televizije Kopernikus koristio i košarkaški i fudbalski klub za napade na njega.

Predsjednik Zvezde osvrnuo se i saopštenje Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje je zatražilo da se hitno istraži napad na Anđusa.

“Moja saradnja sa novinarima je bila korektna, 24 godine sam na javnoj sceni, na sve pozive sam se odazivao i uvek sam se trudio da iznosim svoj stav. Mogu da kažem da se slažem sa 90 odsto NUNS-ovog saopštenja, ipak, ne bih se složio da je ovo još jedan u nizu fizičkih napada na novinare. Da li je istraga završena? Osnovna funkcija NUNS-a je da se zalaže za pravovremeno i tačno informisanje”, rekao je Čović.