Afrika: Fudbal ugrožen zbog ebole

[dropcap]SEJŠELSKA OSTRVA[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Sijera Leonea spriječena je da otputuje na Sejšelska Ostrva na kvalifikacionu utakmicu KAN zbog strahovanja od širenja ebole.

Igračima i zvaničnicima te reprezentacije zabranjeno je ukrcavanje u avion u Najrobiju, u Keniji, kojim je trebalo da otputuju u prijestonicu Sejšela, Viktoriju, prenosi AP.

Imigracione vlasti Sejšela, kako se navodi, odlučile su da ne dozvole fudbalerima Sijera Leonea dolazak u ostrvsku državu u Indijskom okeanu zbog smrtonosne bolesti, koja je do sada ubila više od 700 ljudi u zemljama Zapadne Afrike – Gvineji, Liberiji, Nigeriji i Sijera Leoneu, piše B92.

Kvalifikacionu utakmicu, koja je trebalo da bude odigrana u subotu, Sejšeli će gotovo sigurno izgubiti službenim rezultatom i dovešće u pitanje učešće na Kupu afričkih sljedeće godine.

Ranije u četvrtak Sijera Leone je proglasila vanredno stanje zbog ugroženosti javnog zdravlja najvećom epidemijom ebole, a bezbjednosnim snagama naloženo je da stave u karantin epicentre tog smrtonosnog virusa.