Matan proširuje konkurenciju

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Reprezentacije Bosne i Hercegovine u malom fudbalu okupila se danas u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

Riječ je o jednoj od nekoliko planiranih akcija kako bi selektor Boro Matan stvorio što bolji uvid u potencijal igračkog kadra uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bh. hakleri će u utorak, sa početkom u 17 časova, u Gradskoj areni Zenica, podijeljeni u dva tima, odigrati kontrolnu utakmicu.

“Na ovo selektivno okupljanje uglavnom smo pozvali igrače koji prije nisu imali priliku nastupiti za reprezentaciju. Cilj nam je da steknemo uvid u njihov kvalitet kako bismo eventualno proširili spisak. Nadam se da će barem četiri ili pet igrača pokazati da mogu konkurisati za državni dres i u kvalifikacijama. Naravno, kroz prvenstvo ćemo nastaviti da pratimo ove momke”, najavio je Matan.

Na spisku su:

  1. Andro Dujmović (Brotnjo)
  2. Mirko Hrkač (Brotnjo)
  3. Antonio Vidović (Seljak Livno)
  4. Adnan Delihasanović (Tango)
  5. Ognjen Erić (Tango)
  6. Semir Gušo (Centar)
  7. Nermin Jusić (Centar)
  8. Emir Đuderija (Centar)
  9. Srđan Ivanković (Čelinac)
  10. Mladen Orašanin (Čelinac)
  11. Darko Raguž (Leotar)
  12. Vedran Kazazić (Makarska, Hrvatska)
  13. Dejan Pavlović (Smederevo, Srbija)
  14. Emre Sarić (Zrinjski)
  15. Josip Bošković (Zrinjski)
  16. Ivan Drežnjak (Zrinjski).

Voljom žrijeba obavljenog prošle sedmice u Nionu reprezentacija BiH će kvalifikacije početi od glavne runde.

Od 17. do 23. marta naredne godine bh. tim će biti domaćin mini-turnira Grupe 1, u kojoj se još nalaze selekcije Rusije i Holandije, te pobjednik Grupe E preliminarne runde (Letonija, Engleska, Andora ili Malta). Evropsko prvenstvo u futsalu biće održano u februaru 2016. u Srbiji.