Maradona optužio FIFA za korupciju

[dropcap]ABU DABI[/dropcap] Legenda svjetskog i argentinskog fudbala Dijego Maradona optužio je danas za korupciju Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA), u svjetlu istrage koja se vodi oko dodjeljivanja organizacije SP 2022. Kataru.

“Radi se o ogromnoj korupciji koja postoji u FIFA”, rekao je Maradona za dnevni list “Al Itihad”.

On se zapitao gdje je otišao sav taj novac za koji se tvrdi da je Katar platio kako bi dobio pravo organizacije Mundijala.

“Gdje je sav taj novac otišao, ko ga je primio i zašto? Sve to mora da se istraži”, rekao je Maradona i podsjetio da je on ranije u više navrata govorio o korupciji unutar FIFA.

Katar se nalazi pod rastućim pritiskom svjetske javnosti zbog optužbi da je njihov fudbalski zvaničnik Mohamed bin Hamam sa 5 miliona dolara 2010. podmitio učesnike izbora za organizatora SP 2022.

FIFA je poslije navoda koji su objavljeni u britanskoj štampi prošle nedjelje pokrenula istragu povodom dodjeljivanja prava organizacije Mundijala 2018. Rusiji i 2022. Kataru, koju predvodi bivši američki advokat Majkl Garsija.

“Nadam se da će fudbal ponovo postati ono što jeste – zabavna igra, daleko od mita i korupcije”, rekao je Maradona, koji će za venecuelansku televiziju komentarisati Mundijal u Brazilu.