Malo svjedoka dobrog fudbala na “Policama”

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Hercegovački derbi između Leotara i Sutjeske opravdao je očekivanja malobrojnih ljubitelja fudbala na “Policama”, a domaćin je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Šteta je što je velika kiša, koja je padala cijeli dan, spriječila veći broj gledalaca da prisustvuju utakmici, a nakvašen teren nije pogodovao golmanima.

Leotar je poveo golom Predraga Šešelja, koji je sa 15 metara raspalio po lopti i ona se od prečke odbila u mrežu nemoćnog Nikole Petrovića. U 43. minutu Nenad Stojanović je dodao loptu Milošu Aćimoviću, koji je po desnoj strani ušao u šesnaesterac i na drugoj stativi pronašao Nenada Zečevića, a ovaj matirao golmana.

Terensku inicijativu u drugom poluvremenu Sutjeska je krunisala u 71. minutu. Marko Božović je izveo slobodan udarac sa 35 metara sa lijeve strane, Gedeon Guzina glavom prebacio odbranu Leotara, a Boško Radović je bio brži od svog čuvara i poslao loptu u mrežu. U prvom minutu sudijske nadoknade Fočaci su zamalo došli do gola kada je nakon slobodnog udarca Gedeon Guzina glavom pogodio prečku.

“Prvo poluvrijeme smo odigrali veoma dobro, kada smo i postigli golove. U drugom dijelu je trebalo da nastavimo u istom ritmu, ali smo dozvolili gostima da konce igre preuzmu u svoje ruke. Stativa koju smo pogodili dodatno je uticala na to da se povučemo i igramo opreznije i tu nam se poremetio tok utakmice. Na kraju smo srećno došli do pobjede, jer su gosti u nadoknadi pogodili prečku”, rekao je Damjan Ratković, trener Leotara, za Glas Srpske.

Trener Fočaka Miljan Radanović naglasio je da je domaćin slavio iskoristivši njihove greške.

“Da smo mi došli barem do boda ne bi bilo nezasluženo prema prikazanoj igri. Bili smo bolji skoro cijelo drugo poluvrijeme, a golovi koje smo primili su plod naših grešaka. Idemo dalje, konsolidovaćemo redove i tek nas sada očekuju ključne utakmice”, rekao je Radanović.

Statistika

Leotar – Sutjeska 2:1 (2:0)

Strijelci: 1:0 Šešelj u 27, 2:0 Zečević u 43, 2:1 B. Radović u 70. minutu.

Stadion: “Police” u Trebinju.

Gledalaca: 100

Sudija: Zoran Soknić (Istočno Sarajevo) 6.

Žuti kartoni: Todorović, Cimirot, Milošević (Leotar), Božović, Mrgud (Sutjeska).

Igrač utakmice: Predrag Šešelj (Leotar) 7.

Leotar: Kukrika 7, Jeknić 6,5, Todorović 6,5, Milošević 7, Popović 7, Andrić 7 (od 85. minuta Marković), Šešelj 7, Cimirot 6,5, Aćimović 6,5, N. Zečević 7 (od 90. minuta L. Zečević), Stojanović 6,5 (od 67. minuta Dmitrović 6,5)

Sutjeska: Petrović 7, Filipović 6,5, Mrgud 7, Božović 6,5, Rašević 7, Đoković 6,5, B. Radović 7, Guzina 7, Kovač 6,5 (od 65. minuta Pljevaljčić), Drakul 6,5, Danilović 6,5 (od 57. minuta Ivanović 6,5)

Parovi

U sedmom kolu idućeg vikenda sastaju se:

  • Tekstilac – Podrinje
  • Rudar – Vlasenica
  • Proleter – Sloboda (MG)
  • Sutjeska – Napredak
  • Krupa – Drina HE
  • Mladost – Sloboda (NG)
  • Kozara – Leotar.