Džeko: Sada sam 100 posto siguran da ćemo proći u drugi krug

[dropcap]GARUŽA[/dropcap] Znam da će biti i onih koji su nezadovoljni, znam da će biti i onih koji će reći da smo mogli više i bolje, a znam i to da je na hiljade i hiljade ljudi ponosno na nas. Nažalost, nismo uspjeli slaviti, iako smo dali sve od sebe. Nakon (ne)prospavane noći, kod mojih suigrača i mene ostaje žal, jer smo dokazali da možemo, a na kraju smo nesretno poraženi sa 2:1, poručio je bh. reprezentativac Edin Džeko preko svog Facebook profila.

Dodao je da se potvrdilo da će susreti protiv Nigerije i Irana biti najbitniji u pokušaju da prođu u osminu finala Svjetskog prvenstva.

“I prije sam vjerovao da možemo dohvatiti drugi krug, a nakon ‘Marakane’, u to sam 100 posto siguran. Možemo i hoćemo, jer ćemo dati sve od sebe da pokažemo kako nismo slučajno namučili jednog od najvećih favorita za osvajanje SP”, napisao je Džeko.

Dodaje da je bio presrećan kada se himna BiH prvi put začula na SP. Čestitao je i rukometašima BiH na plasmanu na SP u Kataru.

“Bravo majstori, znamo da ste i vi uz nas! A navijačima poručujem: Vjerujte u nas, jer vaša podrška nam je potrebnija nego ikada”, poručio je napadač bh. reprezentacije.