Luj van Gal: Dobio sam slomljen tim

[dropcap]MANČESTER[/dropcap] Luj van Gal, menadžer Mančester junajteda, izjavio je da je naslijedio neuravnotežen i slomljen tim od prethodnika Dejvida Mojesa.

Van Gal je kazao da je bilo teže naslijediti Mojesa na klupi “crvenih đavola” nego što bi bilo od ser Aleksa Fergusona, koji je osvojio 13 titula za 26 godina na “Old Trafordu”. Razlog za to holandski stručnjak vidi u tome što je Ferguson ostavio Mojesu pobjednički tim, a on je dobio ekipu koja je imala jednu od najlošijih sezona u istoriji.

“Ne slažem se s mišljenjem nekih da je bilo teško naslijediti Fergusona. U Barselonu sam došao umjesto Bobija Robsona i to pošto je osvojio tri titule i nije bilo nikakvih problema. Kada imate uspjeha, imate i dobar tim, a sada imam slomljen tim. Kada pogledate tim, postoji kvalitet. Tu su Vejn Runi, Robin van Persi, Čičarito Ernandez, Deni Velbek, ali i Huan Mata, Maruan Felaini. Veliki broj igrača može da igra na istoj poziciji, ne postoji balans. Teže je naslijediti tim u teškoj situaciji, nego u fantastičnoj”, rekao je Van Gal.

Naglasio je da planira da dovede još bar dva igrača.

“Ne kupujem igrače samo da bih kupovao, već da bih imao bolji izbor fudbalera. Ne znam da li ćemo igrati 5-3-2 ili 4-3-3, potrebni su mi specijalisti na krilu i napadači i zato ćemo tražiti takve igrače”, objasnio je on.