Fudbal se vratio na “Vedro polje”

[dropcap]PRIJEDOR[/dropcap] OFK Brdo iz Hambarina, koje je, uz Omarsku, osvjetlalo obraz prijedorskog fudbala, s obzirom da je sačuvalo sadašnji status i osvojilo pehar namijenjen pobjedniku Kupa grada Prijedora, radi u teškim uslovima.

Kao ni na jedan sportski objekat na ovim prostorima, majske poplave ostavile su traga na stadionu “Vedro polje”, ali je ovo mjesto, ipak oživjelo ove sedmice. Ekipa se priprema pod vođstvom trenera Enesa Fikića, piše Prijedor danas.

“Treninzi su se prvo održavali na terenu ‘Suhi Prijedor’, ali su zahtijevali troškove zbog odlazaka, pa smo se odlučili da osposobimo naše prostorije i za rad na našem terenu. Međutim, nedavno je komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske ustanovila da ne postoje mogućnosti da na njemu budemo domaćini, a nismo ni u sredstvima predviđenim za pomoć, niti smo je dobili od bilo kakvih institucija. Još jedno finansijsko opterećenje predstavljaće nam nove instrukcije vezane za takmičenje. Tako se delegatima po završetku utakmica morati dostavljati DVD snimak meča, a da bi se valjano snimio sa tri kamere, po našim saznanjima, biće potrebno izdvojiti do 300 KM, što nam je dodatno finansijsko opterećenje”, kaže Bahrudin Džamdžić, sportski direktor kluba.

Korektan odnos Uprave ovog sportskog kolektiva, na čelu sa predsjednikom Ismetom Imiširevićem, i u ovom prelaznom roku uticao je na to da ekipu OFK Brdo ne napusti veliki broj igrača. Mirnes Muhić će nastaviti karijeru u mlađim kategorijama Rudar Prijedora, dok će Vedran Banović pojačati prijedorski klub FSA, koji će se od ove jeseni takođe nadmetati u Regionalnoj ligi RS – grupa Zapad.

“Imamo dobru saradnju sa Rudar Prijedorom i iz tog kluba su stigli mladi fudbaleri željni afirmacije: Rajko Pekija, Stefan Rokvić i Mateo Mikanović. Pojačanja su nam još: Besim Ibričić (Borac, Kozarska Dubica), Haris Harambašić, nekadašnji član bihaćkog Jedinstva, pristigao iz Kamenice, Denis Imširović (Austrija), Senad Mehmedović i Sadmir Kukavica iz prijateljskog kluba Podgrmeč (Sanski Most), te povratnici iz prijedorskog Radnika Urije – golman Mensur Medić i Haris Bačić. Na raspolaganju u novoj sezoni biće i iskusni čuvar mreže Denis Kardumović, koji se vratio iz Švedske. Odziv kandidata za prvi tim je odličan, a prvu narednu provjeru imaćemo u nedjelju u Ključu protiv istoimenog drugoligaša Federacije BiH”, istakao je Džamdžić.

U OFK Brdo s nestrpljenjem iščekuju izvlačenje brojeva i raspored u novom prvenstvu, koji će, s obzirom da je ovo takmičenje pod ingerencijama FSP Prijedor, biti poznati u srijedu na sastanku Skupštine klubova u prostorijama Saveza sa početkom u 18 časova.

Tada će se znati i gdje će ovaj klub, koji je plasmanom u finale područnog Kupa izborio i učešće u šesnaestini finala završnice Kupa RS, odigravati svoje domaće utakmice.