Leotar i remijem grabi ka jesenjoj tituli

[dropcap]GRADIŠKA[/dropcap] Fudbaleri Leotara sačuvali su lidersku poziciju pošto su u derbiju sedmog kola Prve lige Republike Srpske odigrali neriješeno sa Kozarom 1:1.

Derbi je obilježio i nastup 16 igrača mlađih od 21 godine, koji se nisu tokom 90 minuta štedjeli, pa je sudija Dragan Mejakić iz Banjaluke pokazao čak 14 žutih kartona – 5 domaćim i 9 gostujućim igračima.

Za razliku od Kozare, koja je igrala u grču i nije znala da iskoristi svoje prilike, Leotar je prijatno iznenadio taktički disciplinovanom i odgovornom igrom iako je igrački bio oslabljen, piše Glas Srpske.

Kozara je u prvom poluvremenu bila bliža vođstvu, a najbolju priliku imao je kapiten Zlatan Bosnić, koji je pogodio stativu u 40. minutu. Na početku drugog poluvremena radost domaćim igračima i navijačima donio je Slaviša Vukajlović preciznim udarcem sa 20 metara, da bi samo dva minuta kasnije utakmica bila rezultatski zaključena.

Leotar je izjednačio na 1:1 golom Bojana Deretića koji se najbolje snašao u gužvi poslije šuta Nenada Stojanovića i odbrane domaćeg golmana Nemanje Trkulje.

Uprkos remiju, trener Kozare Igor Janković ne odriče se borbe za jesenju titulu.

“Imamo još šest utakmica i zato mislim da ništa nije izgubljeno. Napravili smo dosta grešaka, nismo bili na nivou prethodnih utakmica, a protivnik je bio prilično agresivan. Analiziraćemo uzroke i izaći još jači poslije derbija jer to je jedini ispravan put. Očekuje nas gostovanje u Foči pa dvije vezane utakmice u Gradišci. Leotar jeste zadržao prednost od dva boda, ali predaje nema”, rekao je Janković, koji je na dan utakmice proslavio 33. rođendan.

Trener Leotara Damjan Ratković bio je prezadovoljan rezultatom i zalaganjem svojih igrača u Gradišci.

“U derbiju smo igrali hrabro i otvoreno. Naši kontranapadi bili su prilično neugodni za Kozaru pa smo iz jedne takve situacije dali gol. Žao mi je što nismo iskoristili još dvije-tri prilike koje smo imali. Bitno je da smo zadržali pravac i da grabimo ka jesenjoj tituli. Mislim da je ovaj rezultat i najrealnija slika derbija”, kazao je Ratković i pohvalio cijelu ekipu, a posebno Andreja Đurića, 16-ogodišnjeg kadeta koji je uspješno debitovao na štoperskoj poziciji tima sa “Polica”.

Parovi

U 8. kolu, idućeg vikenda, sastaju se:

  • Leotar – Proleter
  • Sloboda (NG) – Rudar Prijedor
  • Drina HE – Tekstilac
  • Sutjeska – Kozara
  • Sloboda (MG) – Mladost
  • Vlasenica – Krupa
  • Napredak – Podrinje.

Statistika

Kozara – Leotar 1:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Vukajlović u 48, 1:1 Deretić u 50. minutu.

Stadion: Kozare u Gradišci.

Gledalaca: 400

Sudija: Dragan Mejakić (Banjaluka) 7.

Žuti kartoni: Škorić, Petrović, Bosnić, Vukajlović, Šatara (Kozara), Kukrika, Papaz, Andrić, Đurić, Aćimović, Zečević, Deretić, Stojanović, Jeknić (Leotar).

Igrač utakmice: Nemanja Trkulja (Kozara) 8.

Kozara: Trkulja 8, Škorić 7, Gigović 7, Petrović 7, Bosnić 7, Vukajlović 7, Šuka, 6,5, Srndović 6 (od 68. minuta Perić -), Ojdanić 7, Gavrić 6, (od 46. minuta Maksimović 6), Šatara 6,5 (od 82. minuta Berić -).

Leotar: Kukrika 7, Papaz 6,5 (od 73. minuta Dmitrović -), Andrić 7, Đurić 7, Šešelj 7, Aćimović 7,5, Popović 6,5, Zečević 7,5, (od 90. minuta Berjan -), Deretić 7, Stojanović 7,5, Jeknić 6 (od 89. minuta Pjaca -).