Leotar dižu iz pepela

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] U Fudbalskom klubu Leotar, poslije deblokade računa i isplate dugovanja igračima koji su tužili klub, intenzivirane su aktivnosti na formiranju klupskih organa.

Radna grupa koja je radila na deblokadi računa najavljuje da će novu Skupštinu kluba činiti samo oni koji direktno mogu da pomognu klubu koji je trenutno u najtežoj situaciji u istoriji.

“Neće biti ‘zaslužnih građana’. Iz Skupštine će biti formiran Upravni odbor, u kom će biti samo oni koji materijalno mogu da pomognu klub, koji će davati novac i koji će imati pravo da odlučuju gdje taj novac ide. Ovo je ključni momenat za Leotar i ako sada napravimo grešku, mislim da oni iza nas neće imati šansu za popravni. Najprije klub treba postaviti na zdrave noge, formirati tim i stručni kadar, a kada se to ostvari, onda polako praviti jak tim i vraćati Leotar tamo gdje mu je po tradiciji i mjesto”, kaže jedan od ljudi koji su najdirektnije uključeni u sve aktivnosti, ali koji do konačnog formiranja novih organa želi da ostane anoniman.

Poslije deblokade računa malo se lakše diše, piše Glas Srpske.

“Deblokada nam je stvorila uslove da riješimo nagomilane probleme. Sada predstoji teži dio posla, da se nađe novac za dugovanja, ali i za tekuće obaveze. Leotar je do prije sedam dana postojao samo na papiru. Sada nas samo formalnosti dijele od formiranja Skupštine i UO”, kaže naš sagovornik.

Leotar trenutno nema igrača pod ugovorom, jer su svi profesionalni ugovori prelaskom u niži rang prestali da važe, a nijedan u posljednje dvije godine nije ispoštovan. Međutim, nezvanično saznajemo da većina njih čeka da se formiraju novi organi i da obave razgovore s njima, jer imaju želju da ostanu.