Lazović Standardov, Zvezdi milion i po evra

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Dok su igrači Crvene zvezde odrađivali prvi radni dan u Sloveniji, Darko Lazović je pakovao kofere, jer će uskoro sa porodicom da se preseli u Belgiju.

Dogovor između crveno-bijelih i Standarda iz Liježa je postignut za sumu od 1,5 miliona evra obeštećenja. Ostali su još neki detalji, pa odlazak na pregled i potpis višegodišnjeg ugovora, pišu Večernje novosti.

Nažalost, teška finansijska situacija u Zvezdi, velika dugovanja, ali i eliminacija iz Evrope, uslovila su da reprezentativac za koga je Salcburg prije dvije godine na sto stavljao 4 miliona evra, ode za realno mizernu sumu. Zvezda će samo pokriti dio duga i ništa više od toga.

Da su ovako razmišljali prethodne dvije godine sa “Marakane” bez dinara nadoknade ne bi otišlo više od 30 igrača.

Lazovićev odlazak samo je upotpunio egzodus šampionskog tima. Iz startne postave otišli su: Bajković, Kelhar, Pečnik, Ninković, Mrđa, a tu možemo da uvrstimo i Kasalicu. Na istom putu je i Abiola Dauda, iako se nalazi sa ekipom na pripremama.

Golman Damir Kahriman se priključio pripremama tima u Sloveniji i on je četvrti novajlija poslije Đorđa Despotovića, Nenada Gavrića i Predraga Đorđevića.

Crveno-bijeli moraju da ojačaju odbranu, čeka se i dalje razrješenje s Aleksandrom Lukovićem, mada je vjerovatnije da Pavićeviću društvo pravi Bogdan Planić iz OFK Beograda. Omladinski reprezentativac Vojvodine Srđan Babić je takođe na meti šampiona, ali je to za praznu kasu u Ljutice Bogdana gotovo nemoguća misija.