Džajić: Crvena zvezda nije zaslužila ovakav tretman

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić pozvao je sportsku javnost na strpljenje i istakao da će za dan-dva biti poznato da li će Evropska fudbalska unija (UEFA) odobriti licencu crveno-bijelima za igranje na međunarodnoj sceni.

Džajić je poslije sastanka Upravnog odbora prvaka Srbije naglasio da klub na sve načine nastoji da obezbijedi licencu i igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

“To ne može da se uradi za dan ili dva, bespotrebno se pravi zbrka. Izbegavamo medije, odluka UEFA biće poznata za dan-dva. Fudbalski savez Srbije je poslao potrebne garancije. Što je do nas, sve smo uradili”, izjavio je prvi čovjek Crvene zvezde.

Džajić je naveo “da se zna u kakvoj je situaciji bio klub”.

“Crvena zvezda nije zaslužila ovakav tretman, pogotovo ljudi koji vode klub”, konstatovao je Džajić.

Potpredsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović rekao je da je optimista i da svi s nestrpljenjem čekaju odluku UEFA.

“Ovi poslovi zahtevaju koncentraciju i jedinstvo, kako bi napravili strategiju. Radićemo sve u zavisnosti od odluke UEFA. Nismo u panici i sve radimo smišljeno”, poručio je Čović.

Džajić se osvrnuo na izjave najisusnijih igrača Nenada Milijaša i Nikole Mijailovića, koji su preko medija pozvali rukovodstvo kluba da im predoči “šta dalje”.

“Nisam video izjavu Mijailovića. Iz poštovanja prema igračima koji su osvojili titulu ne bih da komentarišem. Na šta bi to ličilo kada bi predsednik jednog kluba polemisao sa igračima preko medija? Nismo mi Mali Mokri Lug. Trudićemo se da sve obaveze prema njima ispunimo, svakog igrača poštujem, pogotovo doprinos Mijailovića”, kazao je Džajić.

Čović se složio da nije vrijeme da se komentarišu takve izjave i da se polemiše preko medija.

“Biće prilika da razgovaramo sa igračima. Napravili smo veliki uspeh, pogotovo u ovim uslovima, na prostorima gde se uspeh ne prašta. Pored svih problema, zasluženo smo osvojili titulu. Poštujem mišljenje igrača i zajedno ćemo sve rešiti. Problem se ne rešava ukoliko se pravi još veći”, zaključio je Čović.