Terzić podnio ostavku 1. oktobra

Zvezdan Terzic

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvežde Zvezdan Terzić rekao je danas da je zbog obaveza u klubu podnio ostavku na mjesto predsjednika Zajednice fudbalskih superligaša još 1. oktobra.

Terzić je reagovao na odluku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kojom je Zajednici upućen zahtjev da u roku od 10 dana zakaže sjednicu Skupštine i na njoj, u skladu sa odredbama Statuta organizacije, kao i drugih relevantnih propisa, izabere novog predsjednika.

“Pa ovi iz FSS pojma nemaju. Ja sam zbog obaveza u Crvenoj zvezdi ostavku podneo još 1. oktobra i do Skupštine i izbora novog predsednika ovlašćenja preneo na potpredsednika Dragana Simovića”, naveo je Terzić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

“Termin održavanja Skupštine će u skladu sa statutom odrediti vršilac dužnosti predsednika Zajednice superligaša, a ne Tomislav Karadžić”, poručio je Terzić.

FSS je ranije danas naveo da se “sadašnji predsjednik Zajednice već duže vrijeme nalazi na toj funkciji iako to nije u skladu sa statutom” istakavši da je njegov status sa aspekta važećih pravnih propisa “neodrživ”.