Kragujevčani najbolji na memorijalu “Milivoje – Mišo Savić”

[dropcap]FOČA[/dropcap] Fudbaleri srpskoligaša “Pobede” iz Kragujevca trijumfovali su na Trećem memorijalu “Milivoje – Mišo Savić”, koji je održan na Gradskom stadionu u Foči.

Kragujevčani su u finalnoj utakmici, golom Ivana Živanovića, savladali novog prvoligaša Republike Srpske, ekipu Vlasenice, sa 1:0.

Treće mjesto osvojila je domaća Sutjeska pobjedom protiv Mladosti iz Gacka, takođe sa 1:0.

Za najboljeg igrača trećeg memorijala proglašen je Aleksandar Varjačić iz Pobede, dok je epitet najboljeg golmana ponio Dalibor Kovačević, čuvar mreže Vlasenice.

Nakon dva turnira u Vlasenici, memorijal u čast tragično nastradalog golmana Vlasenice i Sutjeske, prvi put je održan u Foči.

Vladimir Janjić, jedan od prvih trenera pokojnog Savića, kaže da će se turnir ubuduće, najvjerovatnije, održavati naizmjenično u Foči i Vlasenici.

“Mišo Savić bio je izuzetno nadaren golman i da nije bilo nesreće, sigurno bi daleko dogurao”, rekao je Janjić.

Savić je nastradao u godini kada je Sutjeska, za koju je branio, izborila prvoligaški status, čemu je dao veliki doprinos.

Savić je preminuo 19. septembra 2007. u Kliničkom centru u Podgorici od posljedica teške saobraćajne nesreće, koja se četiri dana ranije dogodila u Foči, i to nakon prvoligaškog meča u kojem je Sutjeska savladala Borac iz Šamca rezultatom 2:0.