Inzagi: Uradiću sve što klub traži

[dropcap]MILANO[/dropcap] Filipo Inzagi, legendarni golgeter Milana, rekao je danas da je spreman da preuzme funkciju trenera prvog tima, što bi, prema najavama s Apenina, uskoro trebalo da bude i ozvaničeno.

Uprava rosonera raskinuće ugovor sa sadašnjim trenerom Klarensom Sedorfom, a Inzagi, koji je prošle sezone vodio mladi tim, postaće šef stručnog štaba.

“Da li sam uzbuđen zbog svega što se piše ovih dana? Pa, naravno. Ko ne bi bio? Milan je moj život. Prestao sam da igram, ali sam spreman da uradim sve što klub traži od mene. Vidjećemo šta će se desiti. U ovom trenutku imam ugovor do 2016. Mogao sam i da odem, ali ovo je moj put. Ako me uskoro uprava saopšti neke vijesti, biće to sjajno. U suprotnom, nastaviću da treniram Milanovu ekipu u Primeri”, rekao je Inzagi za klupsku televiziju.

Inzagi je u julu 2012. završio igračku karijeru. On je za Milan odigrao ukupno 300 mečeva i dao 126 golova, a osvojio je po dvije titule u Ligi šampiona i Seriji A, po dva evropska i italijanska Superkupa, italijanski kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Inzagi je za selekciju Italije odigrao 57 mečeva i postigao 25 golova, a bio je i član tima Azura koji je 2006. osvojio titulu svjetskog prvaka.