Kingsli Boateng na meti banjalučkog Borca

Kingsli Boateng

Fudbalski klub Borac jesen je završio na prvoj poziciji uz realne šanse da se vrati na proljeće u Premijer ligu BiH.

Već se traže potencijalna pojačanja, a jedno od njih mogao bi da bude i nekadašnji mladi reprezentativac Italije Kingsli Boateng.

Predsjednik kluba Vico Zeljković na novogodišnjem koktelu otkrio je planove tokom zimske pauze.

“Aktivno radimo i na pojačanjima, naša želja je Olimpijin Kingsli Boateng. Do pravoslavnog Božića će sve biti poznato, tada imamo sastanak sa Milanom Madarićem u Ljubljani. Da napomenem, da bi ljubljančani plaćali platu nekadašnjeg mladog reprezentativca Italije. Sa Milanom Mandarićem ćemo razgovarati o modalitetima njegove pomoći Borcu od ljeta, ali za to nam je potreban i Zakon o sportu. Takođe, u februaru ćemo igrati i svojevrsnu revanš prijateljsku utakmicu protiv Olimpije u Ljubljani”, otkrio je Zeljković.

Prozivka u Borcu je zakazana za 15. januar. Ekipa 28. januara odlazi na pripreme u Antaliju gdje će odigrati pet pripremnih utakmica.

“Arenasport BiH prenosiće sve duele našeg tima iz Turske. Fudbaleri Borca iz Turske se vraćaju 8. februara. U drugoj polovini mjeseca tim ponovo odlazi na pripreme, ovaj put u slovenačke Terme Čatež”, rekao je predsjednik “crveno-plavih” Vico Zeljković.