Promjene u FK Borac: Dragišić mijenja Sredojevića

Zoran Dragišić, kako nezvanično saznajemo, ima najveće šanse da bude imenovan za trenera FK Borac, a igrački kadar bi trebalo da bude jači za golmana Radnika Asmira Avdukića, dok je želja čelnika kluba i povratak iskusnog napadača i člana grčke Verije Saše Kajkuta.

U petak uveče trebalo je da bude održana sjednica Upravnog odbora, na kojoj je jedna od tački trebalo da bude status trenera Borčeta Sredojevića, koji nije uspio da s ekipom opstane u BH Telecom Premijer ligi i pored osvojenih 17 bodova u 10 kola, koliko je vodio tim. Iskusni stručnjak je bliži odlasku neko ostanku, a na njegovo mjesto će, po svemu sudeći, biti imenovan njegov pomoćni trener Dragišić.

Banjalučane naredne sezone očekuju ispiti u Prvoj ligi RS, a cilj kluba je ekspresan povratak u bh. elitu. Kako bi uspjeli u tome, potrebna su im pojačanja, a među prvim lastama će biti Avdukić, dok su najavljeni i pregovori sa Kajkutom.

“S Avdukićem razgovaramo i blizu smo dogovora, dok je u planu i angažovanje Kajkuta. Nadam se da ćemo ga privoljeti da ostane u Banjaluci”, rekao je Branimir Tulić, sportski direktor “crveno-plavih”, koji nije mogao da kaže da li će doći do promjene na klupi, pošto će o tome odlučiti Upravni odbor.

Kako sada stvari stoje, od postojećeg igračkog kadra naredne sezone dres Borca će nositi Boris Raspudić, Darko Maletić, Nebojša Runić, Dejan Popović… koji bi trebalo da budu kostur tima. Između ostalog, ugovori su istekli Toniju Joviću, Uglješi Radinoviću i Srđanu Bečeliću i veoma su male šanse da oni ostanu na Gradskom stadionu i naredne sezone.

“Jović i Radinović već imaju ponude pojedinih premijerligaša i male su šanse da će ostati, dok Bečelić još nije odlučio i tek nas čekaju pregovori. Sve trojici smo ponudili nove ugore u granicama naših mogućnosti”, izjavio je Tulić, koji je zaključio da u ovom prelaznom roku ne smije doći do grešaka koje su napravljene u januaru, kada su angažovani neki igrači koji nisu opravdali očekivanja.