Ivanović: Mi smo želeli da igramo, Albanci bili potreseni

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je večeras da mu je žao što je utakmica protiv Albanije prekinuta i istakao da su on i saigrači hteli da nastave meč, ali da Albanci nisu bili u stanju da se “oporave poslije incidenta”.

Susret je prekinut pred kraj prvog poluvremena nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat s albanskom zastavom, nakon čega su uslijedili incidenti.

“Kao što smo videli, desilo se to što se desilo. Ne možemo trenutno da sagledamo stvari, mogu da pričam samo u ime svog tima. Ono što je najvažnije – mi smo želeli da nastavimo utakmicu, sve vreme smo bili uz Albance. U konsultacijama sa delegatom UEFA reprezentativci Albanije su izjavili da nisu psihički i fizički spremni da igraju. O rezultatu ove utakmice odlučiće UEFA”, izjavio je Ivanović novinarima poslije meča u Humskoj.

On je istakao da je teško sada iznostti utiske, nakon svega što se dešavalo.

“Ostaje nam žal što fudbal nije bio u prvom planu. Ovo je veoma je važan momenat za nas, mi hoćemo samo da igramo fudbal i to nas jedino zanima”, poručio je Ivanović.

Kvalifikacioni meč za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije prekinut je pri rezultatu 0:0.