Brat albanskog premijera uhapšen, pa pušten, zbog štrajka advokata!?

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Američki državljanin Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je bio priveden sinoć u VIP loži stadiona Fudbalskog kluba Partizan, jer je upravljao dronom sa zastavom “Velike Albanije”, pušten je na slobodu.

Očevici su listu “Blic” prenijeli da je Rama prilikom privođenja pokazao američki pasoš i izjavio da je on “američki državljanin i da mu ništa ne mogu”.

Rama je bio priveden pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom “Velike Albanije” poslije kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

Kod Rame /45/ je nađen i daljinski upravljač kojim je lično upravljao bespilotnom letjelicom koja je nosila zastavu.

“Blic” saznaje da su sa Ramom bili privedeni i ostali članovi albanske delegacije koja je sjedela u VIP loži Partizanovog stadiona. I oni su pušteni na slobodu.

Izvor iz MUP-a Srbije tvrdi da je albanska delegacija puštena jer “nije mogao da im se obezbijedi branilac zbog štrajka advokata u Srbiji”. Isti izvor je rekao da će tužilaštvo naknadno odlučiti kako će postupati u ovom slučaju.

Albanska delegacija je sa stadiona otišla na aerodrom “Nikola Tesla” na čarter let za Tiranu.

Albanska televizija “Njuz 24” je javila da je ambasador Albanije rekao da su tri osobe zadržane i da su im provjeravani pasoši SAD, te da je “došlo do zabune”, a da su četiri osobe poslije pregovora sa srpskom policijom “puštene” i nisu uhapšene.

Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, Ramu je priveo načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Dron sa zastavom pušten je sa crkve u Humskoj ulici, kod Partizanovog stadiona, gdje je igrana utakmica.

Olsi Rama je naučnik i od marta ove godine radi u kompaniji “Pegasus Komunikejšns sh.p.k”. Prethodno je radio u “Delfinus Medikal Tehnolodžis” i Institutu za borbu protiv raka “Barbara En Karmanos”. U SAD je došao u aprilu 1997. i posjeduje američki pasoš.

Juče ujutro je na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” zaustavljena grupa albanskih navijača koji su nosili albanske zastave i kape sa oznakom terorističke Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/.

Srpski organi bezbjednosti nisu htjeli da ih puste da uđu u zemlju, nakon čega su intervenisale diplomate iz pojedinih visokih evropskih krugova, navodi “Blic”.

Organi bezbjednosti su nakon takve intervencije pustili grupu da uđe, a upravo su oni učestvovali u incidentu sa zastavom mape “Velike Albanije”.