Idealan tim Lige šampiona svih vremena

[dropcap]LISABON[/dropcap] Uoči velikog finala Lige šampiona, u kojem se prvi put sastaju klubovi iz istog grada – madridski Real i Atletiko, objavljen je i (nezvaničan) idealan tim Lige šampiona svih vremena.

Teškog posla se prihvatio Football Daily, rizikujući da izazove gnjev zbog izbora na svakoj od pozicija na terenu. Moglo bi se početi već od golmanske pozicije, na kojoj su zaboravljeni Oliver Kan ili Van der Sar, koji je igrao 5 finala i osvojio dvije Lige šampiona (sa Ajaksom 1995. i Mančester junajtedom 2008).

Na “crtu” je, dakle, postavljen Iker Kasiljas, u odbrani su Karlos Pujol, Paulo Maldini, Marsel Desaji i Roberto Karlos, a u veznom redu Kristijano Ronaldo, Klarens Zedorf, Zinedin Zidan i Rajan Gigs. Formaciju 4-4-2 zaključuju Lionel Mesi i Raul Gonzales.

Lista je uglavnom bazirana na broju odigranih utakmica u Ligi šampiona i broju osvojenih trofeja. Međutim, ne uzimaju se u obzir pojedinačne statistike, poput broja pretrčanih kilometara, postignutih golova, asistencija, uticaja na stil igre klubova za koji su nastupali…

[youtube id=”rIAjlk4fMgU” width=”620” height=”360”]