Hrvatski mediji: Albanija izvukla deblji kraj

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Hrvatski mediji ocjenjuju da je Evropska fudbalska unija (UEFA) Srbiji odredila blagu kaznu zbog incidenata u meču protiv Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope polovinom oktobra u Beogradu.

“Albanija je izvukla deblji kraj, a Srbija još jednom prošla poprilično glatko”, konstatuje hrvatski “Večernji list”.

Srbija je zbog incidenata na utakmici danas kažnjena oduzimanjem 3 boda, osvojenih za zelenim stolom protiv Albanije, koja je s druge strane izgubila utakmicu, jer su njihovi igrači odbili da nastave meč poslije prekida zbog upada navijača,

Hrvatski list smatra da je UEFA ovom kaznom poručila da “sigurnost igrača nije na prvom mjestu”.

“UEFA je poručila svima da čak i ako osjete da im je život ugrožen moraju da nastave susret. Čak i kad huligani pod zaštitom policije udaraju po njima, oni ne smiju da napuste teren jer će ostati bez tri boda i bez 100.000 evra”, stoji u tekstu “Večernjeg lista”.

Hrvatski portal Index ocjenjuje da je “UEFA iznenadila Evropu neobičnom odlukom o kaznama za Srbiju i Albaniju zbog nereda na kvalifikacijskoj utakmici u Beogradu”.

Kako se navodi, ni Srbi, ni Albanci nisu zadovoljni ovom odlukom i smatraju da “to nije pravda”.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem 3 boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dvije utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i FSHF platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.