Hasanović riješio derbi

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Fudbaleri Podrinja savladali su Slobodu iz Novog Grada rezultatom 1:0 u derbiju 11. kola Prve lige Republike Srpske.

Tek što je počela utakmica, u trećem minutu, gosti umalo da dođu do prednosti. Pokušaj Nemanje Veselinovića osujetio je Marko Ćulibrk i uposlio Arnesa Brkića koji sa 6 metara pogađa odlično postavljenog golmana Podrinja Dragana Đorđića. Domaći su imali priliku u 20. minutu kada je kapiten Muhamed Jusufović šutirao iznad gola Novograđana nakon centaršuta sa desne strane.

Nastavak je donio dosta uzbuđenja na obje strane. U 54. minutu gosti su bili blizu pogotka, ali je štoper Denis Arnautović u posljednjem momentu izblokirao šut Marinka Rastoke. Odmah zatim Jusufović je centrirao, a Nuko Hasanović šutirao makazicama iznad prečke gola Slobode. U 68. minutu Dalibor Mičić sve je sam uradio i sa loptom došao do korner linije i onda kao na tacni poslužio Hasana Suljića. On je neometan sa 8 metara šutirao u prazan gol, ali kada su svi loptu vidjeli u mreži Mile Popović je klizećim startom izbacio loptu.

Terensku nadmoć Podrinje je uspjelo da kruniše pogotkom u 78. minutu kada je grešku Milovana Aćića na 30-ak metara od gola Novograđana iskoristio Hasanović. On je oduzeo loptu, krenuo ka golu protivnika i pogodio nebranjenu mrežu golmana Slobode Milana Kondića za konačnih 1:0.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa u derbiju.

“Presrećan sam što sam postigao gol koji je odlučio pobjednika. Zbog raskvašenog terena utakmica nije bila lijepa za gledanje dok su se gosti iz Novog Grada pokazali u veoma dobrom svijetlu i rival su kojeg niko ne smije da potcijeni. Znali smo šta nas očekuje u ovoj utakmici tako da smo imali posebnu pripremu pred ovaj susret i na kraju smo uspjeli da izađemo kao pobjednici. Idemo ka vrhu tabele, uključili smo se u borbu za titulu jesenjeg šampiona”, izjavio je Hasanović.

U taboru Novograđana žale za ispuštenim bodom.

“Dominirali smo tokom prvih pola sata i već u drugom minutu mogli smo da povedemo, ali na našu nesreću Arnes Brkić nije iskoristio odličnu priliku kada je bio neprecizan sa peterca. Uz to Marinko Rastoka je imao nekoliko prilika iz kontranapada, koje na našu žalost nije realizovao. Jednom je i Mile Popović sačuvao našu mrežu kada je sa gol linije izbacio lotu u polje tako da bi realno bilo da je rezultat ostao 0:0. Ipak, nesvakidašnjom greškom našeg štopera Milovana Aćića, kada se sagnuo, dozvolio je protivničkom igraču da postigne gol”, rekao je Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba Slobode.

Statistika

Podrinje – Sloboda (NG) 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Hasanović u 78. minutu.

Stadion: Podrinja u Janji.

Gledalaca: 250

Sudija: Siniša Lazić (Prijedor) 8.

Žuti kartoni: Hasanović, Da. Arnautović (Podrinje), Popović, Vojinović (Sloboda).

Igrač utakmice: Nuko Hasanović (Podrinje) 8.

Podrinje: Đorđić 7, M. Arnautović 7, Mičić 7, Veselinović 6, De. Arnautović 7, Da. Arnautović 7, Kikić 6,5 (od 77. minuta Hadžić -), Sajtanović 6 (od 46. Suljić 6 od 88. minuta Redžić -), Pavić 7, Jusufović 7, Hasanović 8

Sloboda (NG): Kondić 7, Hamzić 7, Tica 7 Ćulibrk 6 Aćić 6, Mešić 6,5, Brkić 6 (od 78. minuta Mustedanagić -), Rastoka 6,5, Kovačević 6 (od 60. minuta Crnomarković 5,5), Popović 6,5 Vojinović 6,5