Haos u Barseloni: Mesi “poludio” na Nejmara i Enrikea

Kratko je trajala idila u Barseloninoj svlačionici nakon istorijskog preokreta protiv PSG-a u Ligi šampiona. Već sljedeća utakmica donijela je poraz i pad s prvog mjesta Primere.

Barselona je prvi put nakon devet godina izgubila u La Korunji, Deportivo je slavio s 2:1, a u katalonjskom timu nije bilo Nejmara. Službeno objašnjenje je da se povrijedio protiv PSG-a, a neslužbeno da mu je trener Luis Enrike dao odmor jer je Brazilac bio junak revanš susreta s Francuzima.

U međuvremenu je Nejmar objavio fotografije s proslave rođendana svoje sestre Rafaele, a onda su se pojavile spekulacije da je još jednom izigrao Barselonu zbog sestre.

Svlačionica je, i prije poraza u La Korunji, loše prihvatila Nejmarov odlazak, a posebno je to teško palo Lionelu Mssiju, otkriva Diario Gol.

Argentinski čarobnjak nije ni pomislio otići u otadžbinu usred sezone i borbe za naslove, a Nejmaru se to dopušta već treću godinu zaredom. Mesi je ljut i na Nejmara, ali i na trenera koji mu je omogućio takvo ponašanje.

Nejmar navodno već mjesecima svakodnevno razgovara s Žozeom Murinjom, menadžerom Mančester junajteda, koji ga nagovara na još jednu izdaju i odlazak iz Barselone.

A nedavno je Realov predsjednik Florentino Perez prognozirao kako će Nejmar napustiti Kamp Nou upravo jer ima posebne uslove u svom ugovoru s Kataloncima. Očigledno je jedan od uslova i odlazak na sestrin rođendan…

(Index.hr)