Perić: Ponos je igrati za Srbiju

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Dejan Perić, vrđilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, rekao je da njegove izabranike čeka težak posao u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je istakao da je svaki igrač dužan da pruži maksimum i dostojno reprezentuje svoju zemlju.

Najbolji srpski rukometaši okupili su se danas u Beogradu, gdje će se pripremati za mečeve protiv Crne Gore 29. oktobra i Izraela 2. novembra.

“Igranje za reprezentaciju je ponos, privilegija malog broja ljudi da brane boje svoje zemlje. Mi imamo prava i da izgubimo i da pobedimo, ono čega moramo da budemo svesni je odgovornost da reprezentativno predstavljamo zemlju i da verujemo u rezultat. Očekujem dobru atmosferu i da nam publika bude podrška”, kazao je Perić.

Kapiten Momir Ilić istakao je da “u sportu uvijek mora da se ide napred”.

“Pred nama su kvalifikacije, ali prve dve ekipe idu dalje i imamo velike šanse. Ovo je nedelja koja će nam poslužiti da se još bolje uigramo i da pokušamo da pobedimo Crnu Goru i Izrael. Mislim da imamo kvalitet i ja se nadam dobrim rezultatima. Daćemo sve od sebe za svoju zemlju i za reprezentaciju”, kazao je Ilić.

Srbija i Crna Gora sastaju se prvi put od razdvajanja dvije države, a meč se igra u srijedu u “Pioniru” od 20 sati.

Rukometaši Srbije nalaze se u kvalifikacionoj grupi 4 sa selekcijama Crne Gore, Izraela i Islanda.

Na Evropski šampionat 2016. u Poljskoj plasiraće se po dvije najbolje ekipe iz svake kvalifikacione grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.