Hajrović: U Verderu sve kao iz snova

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Njemačka je Njemačka. Red i disciplina. Sve je na svom mjestu i to mi apsolutno odgovara, rekao je Izet Hajrović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i od ovog ljeta igrač njemačkog bundesligaša Verdera, nakon što je napustio Galatasaraj.

Razlog je dugovanje koje je turski klub imao prema jednom od ljubimaca navijača popularnih “zmajeva”, zbog čega mu je FIFA dodijelila status slobodnog igrača.

Hajrović se nametnuo u novom klubu i postao standardni prvotimac. Za sada, kako kaže, sve je kao iz snova.

“U Verderu mi je super. Ide mi dobro i nadam se da ću nastaviti igrati kvalitetno, ali i dodatno napredovati iz dana u dan. Klub je odličan, navijači su sjajni. Zaista se osjećam super i nadam se da ću napraviti dobre stvari u Njemačkoj”, istakao je Hajrović za Anadolu Agency (AA).

U prijateljskoj utakmici BiH protiv Lihtenštajna (3:0) u Tuzli nekadašnja prva zvijezda švajcarskog Grashopera igrao je u drugom poluvremenu i sa nekoliko driblinga podigao publiku na noge. Hajrović se nada da će s nacionalnim timom BiH nastaviti kontinuitet igara i pozitivnih rezultata i u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

“U utorak u Zenici igramo izuzetno važnu utakmicu protiv Kipra. Kvalifikacije želimo otvoriti na najbolji način i tako obradovati navijače za koje sam uvjeren da će opet biti naš 12. igrač na stadionu ‘Bilino polje’. Moramo dati 100 posto svojih mogućnosti da nadigramo Kiprane, koji nisu naivan protivnik. Vjerujemo da ćemo to i uspjeti. Moramo pobijediti Kipar i osvojiti prva tri puta na putu ka plasmanu na šampionat u Francusku”, kazao je Hajrović.

Poručuje da je želja svih bh. reprezentativaca da se poslije prvog nastupa na SP prvi put okušaju i na EP.

“Neće biti lako protiv Belgije, Izraela, Velsa i Kipra. Međutim, uvjeren sam da imamo kvalitet za jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode na EP u Francusku. Bilo bi odlično kada bismo nakon nastupa na SP igrali i na kontinentalnom prvenstvu. I danas mislim da smo na Mundijalu u Brazilu mogli izboriti plasman u osminu finala da smo imali malo više sreće i nekih drugih stvari na koje nismo mogli uticati, ali ne bih se sada vraćao na to”, zaključio je Hajrović.