Gdje su igrači Javora dok protivnik izvodi penal?

Pobjeda Nišlija je izazvala brojne kontroverze zbog skandaloznog ponašanja igrača Javora u trenutku dok je igrač Radničkog Milan Pavkov izvodio penal za drugi gol svog tima.

Pavkov  je i prvi gol zabio s “kreča”, ali se kod drugog dogodila situacija koja navodi na pomisao da domaći igrači i nisu baš nešto pretjerano željeli bodove u ovoj utakmici.

Naime, dok se Pavkov pripremao za udarac, niti jedan igrač Javora nije bio ni blizu svog kaznenog prostora kao što je, naravno, uobičajeno kad protivnik izvodi najstrožu kaznu.

Da je Pavkov kojim slučajem promašio, da mu je golman skinuo šut ili da je pogodio stativu domaćih igrača ne bi bilo da očiste loptu. Umjesto da na crti kaznenog prostora čekaju epilog situacije, oni su, pozicionirani puno bliže centru nego vlastitim vratima, bezbrižno čekali da igrač Radničkog odradi svoje.

U Srbiji se, naravno, danas naveliko priča o prevari, o mutnim poslovima i kuju se teorije zavjere, no da priča zaista nije posve čista dokazuje i činjenica da je koeficijent na pobjedu Radničkog preko noći sa  2.05 srušen na 1.20, samo nekoliko sati prije početka susreta.

Ako vam ni ovo nije bio dovoljan razlog za sumnju, pogledajte onda na 03:05 snimka kako je došlo do drugog penala za Nišlije.

Sporan trenutak na snimku nalazi se na 03:15.

(index.hr)