FS Urugvaja će se žaliti zbog kazne za Suareza

[dropcap]MONTEVIDEO[/dropcap] Vilmar Valdez, predsjednik Fudbalskog saveza Urugvaja, najavio je danas da će se ta organizacija žaliti na četvoromjesečnu suspenziju koju je Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izrekla Luisu Suarezu.

“Spremamo žalbu, imamo tri dana za to. Smatramo da je kazna prevelika i da nije bilo dovoljno dokaza da se ovako reaguje. Uostalom, u posljednje vrijeme bilo je i mnogo većih incidenata u fudbalu. Stvarno ne znam koje je argumente FIFA uzela u obzir prilikom izricanja kazne. Osjećamo se kao da je neko izbacio Urugvaj sa Mundijala, jer nam Suarez mnogo znači”, rekao je Valdez novinarima u Montevideu.

Suarez je danas kažnjen sa 9 utakmica suspenzije i 4 mjeseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao Ðorđa Kjelinija.

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kažnjavan kada je “grizao” Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.

Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Brazila, kao ni do kraja šampionata, u slučaju da Urugvaj prođe dalje, a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.