Ivanović: Sve polako dolazi na svoje mesto

[dropcap]LONDON[/dropcap] Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas, poslije plasmana u treće kolo Vimbldona, da na turniru u Londonu želi da ide korak po korak i pokuša da ponovi rezultat iz 2007, kada je igrala u polufinalu.

“Verujem da ću do kraja godine popraviti plasman na WTA rang listi. Ne razmišljam previše o tome. Trudim se da svaki put na terenu pokažem šta umem i da pobeđujem što češće. Takođe, želim da napredujem iz meča u meč”, rekla je Ivanovićeva za sajt Vimbldona.

Ona je danas savladala Kineskinju Ðije Ženg sa 6:4, 6:0.

Upravo je Kineskinja prije šest godina u trećem kolu Vimbldona iznenadila Ivanovićevu, koja je tada bila najbolje rangirana svjetska teniserka.

“To je bilo davno, čak se više i ne sećam dobro. Definitivno mi je bilo potrebno mnogo vremena da se vratim posle toga. Ove godine sam odigrala dosta mečeva i upisala veliki broj pobeda. Nažalost, to se još ne vidi na rang listi, što može da bude pomalo i razočaravajuće”, dodale je Ivanovićeva.

Srpsku teniserku u trećem kolu gren slema u Londonu očekuje duel sa prošlogodišnjom finalistkinjom, Njemicom Sabinom Lisicki.