Crvena zvezda korak bliže Topu 16

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Valensije sa 76:63 (21:16, 18:10, 26:16, 11:21), u utakmici 3. kola D grupe Evrolige.

Ovim trijumfom došli su korak bliže plasmanu u Top 16 fazu Evrolige, pokazavši da su preboljeli poraz od Neptunasa u prethodnom kolu.

Ostaje žal što izabranici Dejana Radonjića nisu zabilježili ubjedljiviji trijumf pošto su krajem treće četvrtine vodili 25 poena razlika (62:37), ali su ponovili greške kao u startnom meču protiv Galatasaraja.

Ogroman pad u igri i opuštanje Beograđana u finišu španski tim znao je da iskoristi i na kraju dođe do “podnošljivog” poraza.

Nošeni podrškom sa tribina crveno-bijeli su od prvog minuta uspjeli da nametnu svoj ritam. Predvođeni sjajnim Markusom Vilijamsom i Bobanom Marjanovićem u potpunosti su nadigrali protivnika.

Tandem Beograđana dominirao je kao i na meču protiv Galatasaraja, a posebno se istakao američki plejmejker, koji je nekoliko puta atraktivno asistirao saigračima, što je izazvalo ovacije navijača na tribinama.

Domaćin je do pobjede došao zahvaljujući odličnoj odbrani, zbog čega je Valensija na ovom meču djelovala bezidejno, ni nalik ekipi koja je prošle godine osvojila Evrokup i stekla pravo igranja u elitnom klupskom takmičenju.

Narednu utakmicu u Evroligi košarkaši Crvene zvezde odigraće sljedećeg petka kada u Kombank arenu dolazi Olimpijakos.

Statistika

Meč je odigran u Kombank areni, pred 15.820 gledalaca, a sudili su Luiđi Lamonika (Italija), Boris Šulga (Ukrajina) i Sergej Zaščuk (Ukrajina).

Crvena zvezda: Vilijams 14, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 10, Lazić 2, Blažič 13, Kalinić 12, Marjanović 16, Tejić, Dženkins 2, Jović, Cirbes 2.

Valensija: Ribas 13, Van Rosom 12, Sato 5, Liščuk 5, Lučić 1, Dubljević 10, Vives, Martinez, Bajks 14, Lončar, Agilar 3, Harangodi.