Džajić: Žalićemo se na odluku UEFA

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da je razočaran izbacivanjem crveno-bijelih sa evropske scene i najavio da će se klub žaliti na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

UEFA je danas diskvalilfikovala Crvenu zvezdu iz takmičenja u Ligi šampiona u sezoni 2014/15. zbog kršenja pravlinika o finansijskom fer pleju.

“Naravno da mi je žao što smo izbačeni, pogotovo u trenutku kada smo posle šest godina zasluženo osvojili titulu, teškom mukom i uz mnogo odricanja. Radovali smo se kvalifikacijama za Ligu šampiona i nisam zadovoljan što nećemo igrati, iako mnogi jesu. Živimo u takvom okruženju gde se borite da preživite”, izjavio je Džajić.

On je dodao da će Upravni odbor Crvene zvezde u ponedjeljak najvjerovatnije odlučiti da se žali Arbitražnom sudu na odluku UEFA.

“Ovaj klub po svemu zaslužuje da igra kvalifikacije za Ligu šampiona, a ne da plaća ceh prošlosti. To je jedina i istinita činjenica”, kazao je Džajić, koji nije htio da polemiše o tome da li je ponudio ostavku na mjesto predsjednika kluba.

Na pitanje novinara da li odluka UEFA znači i raspad šampionske ekipe crveno-bijelih, on je rekao da “nije u pitanju tim, nego klub”.

“Dolasci i odlasci igrača su normalna stvar i to prati svaki klub. Ovoj odluci kumovali su i pojedini mediji, iako je bilo i našsih slabosti. Kao da su želeli da budemo izbačeni, ali to nije opravdanje”, ocijenio je Džajić.

Prvi čovjek Crvene zvezde rekao je da ne zna kakve bi posljedice mogla da prouzrokuje odluka UEFA na budućnost kluba.

“Crvena zvezda će živeti uvek, i da se desila gora stvar po klub. Toliko smo želeli da igrano kvalifikacije za Ligu šampiona, ovu titulu skoro mogu da poredim sa onom iz Barija. Takav je život. Došlo je na naplatu nešto za šta ne mogu da krivim nikoga iz sadašnje uprave, iako sam imao primedbi”, zaključio je Džajić.