Finke: Igrači su se odvratno ponašali

[dropcap]MANAUS[/dropcap] Selektor Kameruna Folker Finke ocijenio je kao “odvratno” ponašanje svojih igrača u porazu protiv Hrvatske od 4:0 u drugom kou Mundijala grupe A, kojim su eliminisani iz daljeg takmičenja.

Kamerunski fudbaler Aleksandar Song isključen je sa meča nakon što je udario napadača Hrvatske Marija Mandžukića, strijelca dva gola.

Da stvari budu još gore po Kamerun, Benua Asue-Koto je glavom krenuo na saigrača Bendžamina Mukanđa u posljednjim minutama meča, poslije žučne svađe.

“To je odvratno ponašanje. Moraćemo da popričamo sa nekim igračima. Neprihvatljivo je vidjeti tako nešto”, rekao je njemački stručnjak.

Kamerunu preostaje da odigra posljednji meč u grupi kojim će se oprostiti od Mundijala – protiv Brazila u Braziliji u ponedjeljak.

“Zaista sam razočaran ovim ishodom. Igrači su se ponašali loše i zato su primili četiri gola. Znam da je teško da se desetorica suprotstave jedanaestorici, ali to nije izgovor da izgubite kontrolu”, rekao je Finke i dodao da ne planira da podnese ostavku.