Džajić demantovao da je podnio ostavku

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić i generalni sekretar Miodrag Zečević nisu podnijeli ostavke, a uprava crveno-bijelih na današnjem sastanku raspravljala je o borbi za evropsku licencu i finansijskoj situaciji.

Džajić je preko portparola kluba Marka Nikolovskog poručio da nije bilo ostavki, dok je potpredsjednik Ivica Tončev naveo da klub radi sve kako bi obezbijedio licencu za Evropu.

Potpredsjednik kluba Slaviša Kokeza priznao je da klub ipak nije bio u mogućnosti da isplati dio dugovanja igračima i zaposlenima, iako je to najavio prije dva dana.

“Izvinio bih se igračima i radnoj zajednici zbog nedavne najave da će dobiti novac u roku od dva dana. To se neće desiti, novac stoji na računu, a odgovor na pitanje zašto je to tako trebalo bi potražiti od Zečevića. Ja ne mogu formalno-pravno taj novac da raspodelim”, rekao je Kokeza.

On je dodao da nije tražio ostavku Džajića i Zečevića.

Drugi potpredsjednik crveno-bijelih Ivica Tončev rekao je da se danas radilo o “normalnom” sastanku uprave.

“Bio još jedan radni sastanak. U ponedeljak će biti više reči; radi se na licenci. Što se tiče ostavki Džajića i Zečevića, kasnio sam na sastanak. Ne znam ništa o tome”, rekao je Tončev novinarima na stadionu u Ljutice Bogdana.

Ranije danas su beogradski mediji prenijeli da su Džajić i Zečević podnijeli ostavke i da će o tome biti riječi na sastanku UO.

Iako je nedavno osvojio prvu šampionsku titulu od 2007, klub iz Ljutice Bogdana se nalazi u teškoj situaciji. Opterećen je dugom od više desetina miliona evra, a neizvjesno je i pitanje dobijanja licence UEFA za takmičenje u Evropi.

Ipak, uoči sastanka UO, potpredsjednik Ivica Tončev je okupljenim novinarima rekao da očekuju “mir u Zvezdi, a Zvezdu u Evropi”.

Džajić je već jednom, prošle godine poslije sukoba s Nebojšom Čovićem, podnieo ostavku, pa je povukao.