Dunga debitovao pobjedom

[dropcap]MAJAMI[/dropcap] Brazilska fudbalska reprezentacija startovala je pobjedom sa novim selektorom Dungom, u prijateljskom meču protiv Kolumbije rezultatom 1:0.

Pobjedu “kariokama” donio je u 83. minutu kapiten Nejmar fantastičnim golom sa 25 metara iz slobodnog udarca.

Brazil je ovom pobjedom barem djelimično ublažio rane sa Mundijala, na kojem je pretrpio istorijsko poniženje, prvo porazom od Njemačke od 7:1 u polufinalu, a potom i izgubljenom utakmicom protiv Holandije od 3:0 u borbi za bronzu.

“Ova pobjeda nam je dobrodošla, naročito nakon kritika koje smo pretrpjeli poslije Mundijala, od koje su neke bile veoma jake”, rekao je Dunga, koji je na mjestu selektora zamijenio Luisa Felipea Skolarija.

Dunga je naglasio da će ova pobjeda pomoći igračima da povrate samopoštovanje i samopouzdanje.

“Rekao sam im prije utakmice da su ovdje zato što su najbolji i da su čitav život sanjali da budu dio reprezetacije. Ne treba da se plaše i da samo treba da izađu na teren i igraju”, rekao je Dunga, koji je bio kapiten Brazila koji je na Mundijalu u SAD 1994. osvojio titulu prvaka svijeta.

Tokom današnjeg meča u 49. minutu je zbog drugog žutog kartona isključen kolumbijski vezista Huan Kvadrado, a novi napadač Mančester Junajteda Radamel Falkao igrao je prvi put od novembra, pošto je ušao na teren u 77. minutu, na oduševljenje velikog broja kolumbijskih navijača.