Savić: Grešili smo, ali je evidentna razlika u kvalitetu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Dejan Savić, trener vaterpolista Crvene zvezde, rekao je poslije poraza od riječkog Primorja da su gosti zasluženo slavili, istakavši da je bila evidentna razlika u kvalitetu dva tima.

Crveno-bijeli su večeras na Tašmajdanu izgubili rezultatom 14:11, u prvoj utakmici trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Znalo se i pre meča da je Primorje veliki favorit. Tokom cele utakmice jurili smo prednost protivnika, ali nemam šta da zamerim mojim igračima, jer su odigrali dobro. Pokušali smo da unesemo neizvesnost u meč, ali smo napravili nekoliko grešaka i izgubili”, rekao je Savić poslije utakmice.

On je ocijenio da crveno-bijeli imaju male šanse u revanšu za dvije nedjelje u Rijeci, ali smatra da je ovo dobra škola za njegove mlade igrače.

“Treba biti realan, ne smemo da imamo prevelike ambicije. Ipak, nećemo se predati, idemo da odigramo još bolje u gostima. Ovakve utakmice pomažu ekipi da odraste”, naveo je Savić.

Kapiten Sava Ranđelović rekao je da su crveno-bijeli izgubili od jednog od najjačih timova u Evropi.

“Primali smo jeftine golove sa pozicije centra, a gosti su kažnjavali svaku našu grešku. Pokušali smo da stignemo njihovu prednost, dali sve od sebe, ali nismo uspeli”, rekao je Ranđelović.

Iskusni golman Denis Šefik istakao je da je Primorje zasluženo slavilo u prvom meču plej ofa za Ligu šampiona.

“Tri gola razlike je realan odnos snaga. Primorje ima mnogo veći budžet, samim tim i iskusniji i jači tim. Ovo je velika stvar za naše mlade igrače da napreduju”, zaključio je Šefik.