Drulović: Srbija dugo nije imala ovako kvalitetan tim

[dropcap]SAO PAULO[/dropcap] Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je danas da je zadovoljan kako je nacionalni tim odigrao protiv Brazila, uprkos porazu od 1:0.

“Čestitao sam igračima na pruženoj igri protiv Brazila i učinku na završenoj turneji. Mislim da Srbija dugo nije imala ovako kvalitetnu grupu momaka u reprezentaciji. Jako mi je žao što smo izgubili od Brazila jer smo na momente bili i bolji rival”, rekao je Drulović za sajt FSS.

Reprezentacija Srbije je sinoć izgubila od Brazila u Sao Paulu u posljednjem meču na američkoj turneji golom Freda u 59. minutu.

“Čak mi je i selektor Brazila Skolari čestitao posle utakmice i rekao da imamo odličnu reprezentaciju. Imali smo više šansi koje smo, nažalost, propustili”, dodao je Drulović.

Odličnu partiju u timu Srbije, upkos nesporazumu u odbrani prilikom pogotka Brazliaca, pružio je kapiten Branislav Ivanović.

“Odigrali smo veoma dobro utakmicu protiv Brazila. Jasno je i definitivno da bolje igramo protiv jakih timova, a imamo problem kad mi moramo da diktiramo ritam. Šteta što smo primili gol iz gotovo jedine prilike rivala”, rekao je Ivanović.

Njegov kolega iz Čelsija Nemanja Matić istakao je da je da nije sramota izgubiti od petostrukog prvaka svijeta.

“Dobra provera, žestoko smo namučili Brazil. Taktički smo bili gotovo besprekorni. Na terenu je sprovedeno u delo sve što je bilo dogovoreno. Žao mi je samo što i posle ovakve partije moramo da se pomirimo sa porazom”, rekao je Matić.

Reprezentativac Radosav Petrović vjeruje da su “orlovi” zaslužili da pobijede Brazil.

“Imajući u vidu u kojoj fazi priprema se nalazi reprezentacija Brazila, iskoristili smo sve što smo mogli. Sve bilo u najboljem redu. Ipak, ne treba da se zadovoljimo činjenicom da smo namučili Brazilce jer treba da idemo do kraja i pobedimo ih, posebno kad smo to potpuno zaslužili”, rekao je Petrović.

Osim poraza od Brazila (1:0), Srbija je u prethodne dvije prijateljske utakmice na američkoj turneji pobijedili Jamajku sa 2:1 i remizirala s Panamom 1:1.