Drinčić “bombom” srušio Zvezdu (VIDEO)

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbaleri Partizana pobijedili su večeras Crvenu zvezdu sa 1:0 (0:0), u derbiju 9. kola šampionata i učvrstili se na liderskoj poziciji na tabeli Superlige Srbije.

Jedini gol, vrijedan trijumfa u 147. vječitom derbiju, postigao je Nikola Drinčić, iz slobodnog udarca u 77. minutu.

Praktično na identičan način kao u prethodnom derbiju, samo ovaj put sa desne strane, isto prema “sjeveru”, šutirao je snažno i baš kao tada Bajkovića, sada savladao mladog Rajkovića, koji je bio “na lopti”, ali nije uspio da spriječi njen ulazak u mrežu.

Crno-bijeli su tim pogotkom krunisali znatnu bolju igru u drugom poluvremenu i mnogobrojne šanse Petra Škuletića, dok je Zvezda praktično kažnjena za dva velika promašaja mladog Luke Jovića, od večeras najmlađeg aktera derbija u istoriji.

Jović je u 25. minutu promašio “zicer” sa pet metara, sjajnu šansu imao je i u 36. minutu, ali je loše šutirao.

Ono je što je najvažnije, atmosfera u Humskoj bila je uglavnom sportska, sa izuzetkom ukupno tri bakljade, jedne male tuče navijača na “istoku” uoči meča i činjenice da je na “sjeveru” tokom prvog poluvremena zapaljena albanska zastava.

Partizan sada ima 4 boda više od Zvezde, utakmicu manje sa OFK Beogradom i bez obzira na to što ima još puno da se igra sva je prilika da će opet vratiti šampionski trofej u Humsku, ne samo zbog razlike, nego prije svega jer trenutno ima bolji tim.

Nikolić: Zaslužena pobeda; Lalatović: Presudilo iskustvo

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić nakon pobjede od 1:0 u vječitom derbiju rekao je da su crno-bijeli zasluženo slavili, dok je njegov kolega iz Crvene zvezde Nenad Lalatović konstatovao da je mladi tim platio cijenu neiskustvu.

“U prvom poluvremenu bili smo konfuzni, dok smo u drugom bili bolja ekipa, promašili smo tri-četiri zicera pre gola i bili mnogo opasniji od Zvezde. Ovo je važna i zaslužena pobeda za nas. Ne znam koji nam je ovo trijumf u nizu, počelo je od prošlog derbija, ali idemo dalje, u četvrtak nas čeka meč protiv Beškitaša”, rekao je Nikolić na konferenciji za medije.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović naveo je da nema šta da zamjeri svojim igračima, jer crveno-bijeli večeras nisu imali sreće sa realizacijom.

“Imamo mlad tim, Jović je debitovao u derbijima sa 16 godina, imao je dve stopostotne šanse i morali smo da vodimo sa tri gola razlike na poluvremenu. Bili smo bolji u tom periodu, Partizan je posle preuzeo inicijativu i bio bolji za taj jedan pogodak. Nemam šta da zamerim momcima, okrećemo se sledećim utakmicama”, rekao je Lalatović.

Statistika

Utakmica je odigrana pred više od 20.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, a sudio je Milorad Mažić.

Partizan: Lukač, Vulićević, Volkov, Stanković, Chirković, B. Ilić, Drinčić, S. Ilić (od 70. Pantić), Grbić (od 56. Živković), Lazović, Škuletić.

Crvena zvezda: Rajković, Pečnik, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Bosančić (od 80. Avramovski), Ristić, Gavrić, Lazović, Jović (od 65. Rakić).

[youtube id=”iIz2CwX0G9U” width=”620” height=”360”]