De Bjazi: Poštujemo Srbiju, ali ćemo je pobijediti

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Selektor fudbalske rerpezentacije Albanije Ðani de Bjazi rekao je večeras da izuzetno poštuje nacionalni tim Srbije i ocijenio ga favoritom I kvalifikacione grupe za prvenstvo Evrope 2016.

“Došli smo u Beograd da odigramo još jedan dobar meč. Biće lijepa atmosfera i nadam se da će sve proteći na sportski način. Dobro poznajem Srbiju, njihovi pojedini igrači su članovi evropskih top klubova, imaju odličnog trenera Dika Advokata, koji je veoma iskusan, ali mi smo spremni za utakmicu. Smatram da je Srbija favorit grupe, ispred Danske i Portugala”, izjavio je De Bjazi na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Italijanski stručnjak je dodao da mu je žao što albanski navijači neće prisustvovati utakmici, ali vjeruje da će nacionalna reprezentacija “dobrim rezultatom obradovati albanski narod”.

“Naši igrači su pravi vatromet za narod u Albaniji. Velika im je čast i ponos da predstavljaju svoju zemlju i nadam se da ćemo se sutra svi radovati”, poručio je De Bjazi.

Albanija je protiv Portugala i Danske osvojila četiri boda na startu kvalifikacija, ali je De Bjazi upozorio da ekipa mora da bude skromna i da bez euforije nastavi takmičenje.

“Treba skromno da nastavimo ka našem cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Nismo više totalni autsajderi, želimo da iskoristimo naše šanse i pokušaćemo da Srbiji, Danskoj i Portugalu otežamo posao u kvalifikacijama”, kazao je albanski selektor.

De Bjazi je demantovao da će albanski fudbaleri imati dodatne premije za pobjedu u Beogradu i odbacio navode pojedinih medija da je švajcarski biznismen sa Kosova obećao ekipi nagradu od milion evra u slučaju trijumfa.

Utakmica između Srbije i Albanije igra se sutra na stadionu Partizana od 20.45.