CSKA bez navijača u Ligi šampiona do kraja sezone

[dropcap]NION[/dropcap] Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je navijačima moskovskog CSKA prisustvo na svim utakmicama grupne faze Lige šampiona ove sezone zbog nasilničkog ponašanja i rasističkih incidenata.

Naredne tri utakmice na svom stadionu u Moskvi ruski prvak odigraće pred praznim tribinama, potvrdila je danas Disciplinska komisija UEFA, a klubu je takođe zabranjeno da prodaje karte navijačima za utakmice u gostima protiv Mančester Sitija i minhenskog Bajerna.

CSKA je kažnjen zbog navijačkih nereda u porazu od Rome prošlog mjeseca na Olimpijskom stadionu u Rimu (5:1), gdje su pristalice “armejaca” razvile desničarske transparente i sukobile se s policijom.

Moskovljani su ove nedjelje u porazu od Bajerna (1:0) igrali na praznom stadionu zbog rasističkog ponašnanja njihovih navijača prošle sezone.

“Nivo borbe protiv rasističkog ponašanja je pojačan. Svi vidovi bilo kakvog nasilja na stadionima biće strogo sankcionisani”, saopštila je UEFA.

CSKA je dodatno kažnjen novčano sa 200.000 evra zbog toga što su njegovi navijači na utakmicama ubacivali na teren petarde i dimne rakete.

Na oštro sankcionisanje od strane UEFA ruski prvak ima pravo žalbe.