Brazil igra za treće mjesto, a još se priča o sedam komada!

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] U utakmici za koju se mnogi pitaju zašto se igra i koja će biti mučna i za jedne i za druge, trebalo bi da se pokaže ko je od čega sazdan, jer se i ta bronzana medalja pamti u istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Došli smo i do meča koji niko ne želi da igra na bilo kom takmičenju, a kamoli na Svjetskom prvenstvu. To je borba za treće mjesto, a iako je i to znak prestiža, jer nije mala stvar biti treći na svijetu, ipak se u njemu sastaju dva tima koji nisu uspjeli u svom glavnom cilju, a to je da se bore za “Zlatnu boginju”. Ovoga puta za utješnu bronzanu medalju boriće se Brazil i Holandija, piše Telegraf.

Na nacionalnom stadionu u Braziliji od 22 časa sastaće se dvije reprezentacije koje nisu ostvarile ono što su željele. Čini se da se ne zna koja od njih dočekuje ovu utakmicu u gorem raspoloženju, ali krenimo redom.

Brazilci su doživjeli u polufinalnom duelu protiv Njemačke ne samo nacionalnu tragediju, već i rezultatsku katastrofu svjetskih razmjera. Poraz od 7:1 je nešto na šta niko nije smio ni da pomisli da bi to moglo da se desi najtrofejnijoj selekciji na planeti i o čemu domaći navijači nisu nikako ni razmišljali.

Svašta se tokom prethodna tri dana događalo u ovoj južnoameričkoj zemlji poslije debakla, a jedno je u ovom trenutku sigurno. To je da se to bronzano odličje mora osvojiti po svaku cijenu, bez obzira na bilo šta drugo i da se barem minimalno skine ljaga sa nacionalnog sporta u toj državi, jer u suprotnom će se definitivno dovesti u pitanje budućnost fudbala u zemlji koja za njega živi.