Borac bez prava na grešku

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Fudbaleri Borca u derbiju šestog kola ugostiće večeras, od 20 časova, Široki Brijeg.

Poslije ubjedljivog poraza u prošlom kolu od Olimpika (1:4), Banjalučani u susretu sa favoritom na papiru nemaju pravo na grešku. S druge strane, Širokobriježani su odlično otvorili sezonu i poslije pet kola imaju četiri pobjede i remi, nalaze se na drugom mjestu i najefikasnija su ekipa dosadašnjeg dijela prvenstva, piše Glas Srpske.

“Široki Brijeg je jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH i to su pokazali u dosadašnjem toku sezone. U svojim redovima imaju dvojicu odličnih napadača, iskusnog Brazilca Santosa Laga Vagnera i mladog Gorana Zakarića, koji su u dosadašnjem dijelu sezone postigli sedam golova. Ako njih zaustavimo možemo da se nadama povoljnom rezultatu”, naglasio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca.

Za subotnji meč neizvjestan je nastup još uvijek rovitog Mladena Žižovića, kao i Jovana Kastratovića, koji je imao visoku temperaturu.

“Moramo da igramo borbeno i disciplinovano jer samo takvom igrom možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Moramo da ispravimo greške koje pravimo u odbrani i tako poklanjamo pogotke protivnicima”, dodao je Marinović.

Prvotimac Banjalučana Miloš Žeravica očekuje veliku podršku sa tribina i pobjedu Borca.

“Čeka nas težak zadatak, ali poslije poraza od Olimpika moramo da se trgnemo, odigramo bolje i osvojimo tri boda. Teško smo podnijeli poraz u Sarajevu, ali sada je situacija mnogo bolja i očekujem da to pokažemo u subotnjem duelu”, rekao je Žeravica.

Borac – Široki Brijeg

Početak: 20.00

Stadion: Gradski.

Glavni sudija: Muamer Bureković (Zenica).

Pomoćnici: Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo) i Goran Dujak (Odžak).

Četvrti arbitar: Dario Tepavčević (Laktaši).

Dodatne asistent sudije: Edin Jakupović (Bihać) i Sanel Silić (Cazin).

Kontrolor suđenja: Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo).

Delegat: Ivica Galić (Mostar).

Borac: Avdukić, Bečelić, Runić, Kostić (Jevtić), Pilipović, Žeravica, Radinović (Žižović), Ilić, Grujić, Stokić, Dujaković.

Široki Brijeg: Soldo, Barišić, Ćorić, Pehar, Mihaljević, Zakarić, Vagner, Ćorluka, Kožulj, Brekalo, Laštro.