Bešiktaš, Genk i Selta u četvrtfinalu Lige Evrope

Fudbaleri Bešiktaša, Genka i Selte plasirali su se u četvrtfinale Lige Evropa, poslije prvih revanš mečeva osmine finala.

Bešiktaš i Selta su zabilježili pobjede, dok je Genku bio dovoljan i remi.

Tuski tim je slavio rezultatom 4:1 protiv Olimpijakosa u Istanbulu iako je meč završio sa desetoricom na terenu jer je Vensan Abubakar koji je postigao vodeći gol dobio crveni jer je udario protivničkog igrača glavom u lice.

Bivši fudbaler Liverpula bio je dvostruki strijelac na ovom meču, u 22. i u 75. minutu meča, a tačku na kraj postavio je Tosun u 84. Duško Tošić odigrao je cijeli meč za Bešiktaš.

Belgisjki derbi između Genka i Genta završen je neriješenim rezultatom, ali je domaći sastav zbog boljeg rezultata u prvom duelu (5:2) prošao u narednu fazu takmičenja. Genk je poveo preko Kastanja u 20. minutu, da bi Vetseret izjednačio šest minuta prije kraja. Srpski fudbaler Stefan Mitrović bio je u ekipi gostujućeg tima.

Selta je slavila protiv Krasnodora sa 2:0, a do pobjede je došla u drugom poluvremenu. U 52. minutu Maljo je zatresao mrežu gostujućeg sastava, da bi konačan rezultat postavio Jago Aspas u 80. minutu. Nemanja Radoja odigrao svih 90. minuta za pobjedničku ekipu.

(B92)