Džerard: Novac uništava mlade igrače

[dropcap]LONDON[/dropcap] Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Stiven Džerard ocijenio je danas da je novac kriv zbog nedovoljne želje mladih igrača da igraju za reprezentaciju, koja je na Mundijalu u Brazilu eliminisana u prvoj fazi takmičenja.

“Brzina kojom se mladi i nedovoljno zreli igrači pretvaraju u milionere utiče negativno na neke fudbalere. Svakako da se to odnosi na one koji vole novac, slavu i sve ono što donosi fudbal”, rekao je Džerard u intervjuu za BBC, uoči posljednje utakmice Engleske na Mundijalu, večeras protiv Kostarike.

Najnoviji izvještaj konsultatnske finansijske kompanije Delojt kaže da prosječan engleski fudbaler zarađuje oko dva miliona evra godišnje i da ta zarada raste u zavisnosti od snage lige.

“Ukoliko imate jak karakter, učinićete ono što treba, a to je da samo napornim radom postanete što bolji igrač, ali problem je u tome što nam treba još takvih fudbalera”, rekao je Džerard.

On ipak, smatra da uprkos najlošijem izdanju Engleske od 1958, ta reprezentacija raspolaže sa 23 igrača koji su “gladni i željni uspjeha”.

Engleska je izgubila od Urugvaja u grupi D sa 2:1 čime je izgubila sve šanse da se plasira u nokaut fazu Mundijala i prije posljednje utakmice.