“Sokolovi” još bez uprave

[dropcap]ISTOČNO SARAJEVO[/dropcap] Fudbaleri Slavije su sa desetak dana kašnjenja započeli pripreme za novu sezonu, a razlozi za to su teška materijalna situacija i ostavke čelnih ljudi u klubu.

Strateg Slavije Dragan Radović planirao je da prvi dio priprema njegovi izabranici odrade na terenima u Istočnom Sarajevu, a potom će 10. jula otići u Austriju, piše Glas Srpske.

“Situacija nije sjajna, ali u narednim danima biće poznat igrački kadar kojim raspolažem. Fudbaleri su dobili plan i program koji su morali odraditi do ponovnog okupljanja, a koliko su spremni vidjeću u narednim danima. Na pripreme u Austriju vodiću samo one igrače koji imaju ugovorom riješen status u Slaviji”, istakao je Radović.

Prema najavama predsjednika radne grupe Ljubiše Ćosića, premijerligaš iz Istočnog Sarajeva bi trebalo da dobije novu upravu po povratku iz Austrije.

“Igrači će do polaska u Austriju dobiti dio dugovanja i sve ono što je neophodno za put. Potrudićemo se da do njihovog povratka riješimo i ostale probleme, a tu, prije svega, mislim na rukovodstvo kluba”, poručio je Ćosić.

U klubu niko nije želio da govori o ambicijama za predstojeću sezonu, jer su tek počele pripreme.

“O prvenstvenim očekivanjima mogu govoriti kada završim pripreme, jer tada će biti iskristalisana slika u vezi sa igračima kojim raspolažem i sa situacijom u klubu”, zaključio je Radović.

Igrački kadar

Na početku priprema strateg “sokolova” može računati na 23 igrača.

To su:

 1. Miloš Kubura
 2. Mladen Lučić
 3. Mladen Lemez
 4. Nedim Oglečevac
 5. Igor Radovanović
 6. Vedad Šabanović
 7. Igor Lambulić
 8. Goran Popović
 9. Edin Dudo
 10. Saša Radovanović
 11. Nemanja Prodanović
 12. Miloš Gigović
 13. Emir Hodžurda
 14. Toni Pervan
 15. Nikola Radović
 16. Amir Osmanković.

Na probu su stigli Marko Petrović (Sloboda, Užice), Mahir Amović (Rudar, Kakanj) i Anel Salković (Dečić), a prvom timu su priključeni i juniori Aleksandar Pušara, Ivan Gluhović, Memed Čalija i Armin Smječanin.

Do kraj sedmice ekipi će se priključiti Duško Radosavljević, Žarko Karamatić, Filip Osman, te pojačanje iz Prijedora Nemanja Vejnović.

Slaviju su napustili:

 1. Milan Petošević
 2. Predrag Petošević
 3. Darko Mitrović
 4. Mahir Karić
 5. Ljubiša Berjan
 6. Denis Čomor.