Anćeloti bi da se vrati u Englesku

[dropcap]MADRID[/dropcap] Karlo Anćeloti, trener fudbalera Reala, rekao je da bi volio da se vrati u Englesku i prije završetka karijere još jednom postane menadžer nekog od premijerligaša.

Anćeloti je Čelsi vodio od 2009. do 2011, kada je sa londonskim klubom osvojio titulu prvaka i FA kup.

“Volio bih da se vratim u Englesku. Bio sam srećan u Čelsiju, lijepe uspomene me vežu za taj period. Sviđaju mi se navijači i atmosfera na stadionima. Sve zavisi koliko će trajati avantura u Realu. Ako potraje, definitivno ću tu završiti karijeru, u suprotnom vraćam se u Englesku”, rekao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak je dodao da ne bi imao ništa protiv da se vrati u Čelsi, iako je “Stamford Bridž” napustio poslije sukoba s vlasnikom kluba Romanom Abramovičem.

“Nemam problem s Abramovičem, ali mislim da on neće promijeniti mišljenje. To su bile dvije predivne godine u mojoj trenerskoj karijeri. Nije ovdje riječ samo o posebnom klubu, već o cjelokupnoj atmosferi, ali svakako ne bih mogao da odbijem takvu ponudu”, naglasio je iskusni strateg.

Anćeloti je tokom karijere bio trener Ređine, Parme, Juventusa, Milana i Pari Sen Žermena. Tri puta je bio šampion Evrope, dva puta za Milanom (2003. i 2007.) i ove godine sa Real Madridom. Aktuelni ugovor s “kraljevskim klubom” ističe mu 2016, a nedavno je izjavio kako bi želio da ga produži.

Anćeloti je preuzeo Real prošle godine, nakon što je Žoze Murinjo otišao u Čelsi.