Pavloviću drugo mjesto u Silverstonu

[dropcap]SILVERSTON[/dropcap] Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je danas na stazi u Silverstonu, u tandemu sa Italijanom Eduardom Piskopom, drugo mjesto u trci voženoj u okviru Lamborgini Super trofeja Evropa.

Njih dvojica su današnjim rezultatom zadržali vođstvo u ukupnom plasmanu Pro klase.

Tandem “Bonaldi motorsporta” nije dobio priliku da prije trke pokaže performanse potpuno novog “Galjarda LP 560-4” koji je stigao pred ovo takmičenje, s obzirom da su kvalifikacije, zakazane za subotu ujutro, otkazane zbog loših vremenskih uslova.

Važeća su postala vremena sa treninga, što je Pavlovihu i Piskopu donijelo drugu startnu poziciju. Pavlović je bio zadužen za start koji je ponovo poremetio takmičare, pošto se u trku krenulo iza “sejfti kara”, zbog vlažne staze. Srpski automobilista je, međutim, svoj dio posla odradio po dogovoru, predavši sredinom trke “Galjarda” Piskopu sa pozicije u vrhu.

Ipak, dva kruga prije kraja, braneći poziciju od Holanđanina Jeroma Mula, Piskopo se okrenuo na stazi, ali je uspio da ostane u trci i stigne do druge pozicije.

Već sutra Pavlović i Piskopo imaju šansu za novi dobar rezultat, kada je na programu četvrta trka u šampionatu i druga u okviru trkačkog vikenda na poznatoj stazi u blizini Londona. Ponovo će startovati iz prvog startnog reda, s obzirom da se pozicije određuju na osnovu plasmana iz prethodne trke.