Advokat zadovoljan ponašanjem igrača

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da bi Evropska fudbalska unija (UEFA) ozbiljno trebalo da se pozabavi prekidom utakmice protiv Albanije i dodao da je ponosan ponašanjem njegovih igrača tokom incidenata.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije prekinuta je u 41. minutu nakon što se iznad stadiona u Humskoj pojavila bespilotna letjelica, dron, za zastavom tzv. Velike Albanije.

“Riječ je o evidentnoj provokaciji, koja svojim negativnim efektima zadire u osjećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda u svijetu i štetno uticalo na fudbalsku igru. Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma, ljudske i sportske kulture”, rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je dodao da ostaje žal što Srbija nije dobila priliku da do kraja utakmice ostvari izuzetno značajnu pobjedu pred svojim navijačima.

“Uprkos svemu, vjerujem da ćemo nastaviti sa dobrim radom, kvalitetnim igrama, i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj”, poručio je Advokat.

UEFA je pokrenula istragu protiv oba saveza, a odluka o epilogu meča i eventualnim kaznama biće donijeta 23. oktobra.