Advokat: Ne plašimo se Francuske

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Selektor fudbalske reprezentacje Srbije Dik Advokat rekao je danas da se ne plaši selekcije Francuske, za koju je rekao da je među najboljim tmovima Evrope, ali i poručio da se nada trijumfu u predstojećem prijateljskom meču u Beogradu.

“Četiri dana sam sa ekipom i polako se upoznajemo. Nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje. Sutra igramo protiv jakog tima koji je među najboljima u Evropi, ali me ta činjenica raduje, jer ne želim da igramo sa slabim rivalima, već sa najjačima kako bismo vidjeli šta treba da promijenimo u budućnosti”, rekao je Advokat na konferenciji za štampu na stadionu Partizana.

On je istakao da je rezultat sutrašnje utamice veoma bitan, ali da je važna i igra tima.

“Obje stvari su nam bitne. Imamo mlad tim ali nemamo razloga da se plašimo Francuske koja ima kvalitetne igrače, jer i naši fudbaleri igraju u najboljim klubovima Evrope”, rekao je Advokat.

On je uvjeren da će Srbija u sutrašnjem meču pokazati dobru partriju.

“Imam dobar osjećaj. Gledao sam prijateljski meč između Francuske i Španije; bio je na najvećem mogućem nivou”, zaključio je Advokat i dodao da je prethodni selektor Siniša Mihajlović napravio dobar potez podmlađivanjem tima.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je utakmica protiv Francuske od velikog značaja za njegov tim, pošto će dati trenutnu sliku nacionalnog tima.

“Svaka promena selektora ima pozitivne i negativne strane, ali se nadam da će u našem slučaju ona biti pozitivna. Advokat dobro poznaje ekipu i verujem da ćemo njegove zahteve sprovesti u delo. Moramo da uradimo sve kako bismo se plasirali na EP. Iako imamo dosta oscilacija, napredujemo kao tim. Francuska je vrhunska selekcija, domaćini su EP i njihov cilj je da na kraju trijumfuju. Daćemo sve od sebe da sutra ostvarimo povoljan rezultat”, rekao je Ivanović.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se od 20.45 na stadionu Partizana.