Fudbaleri Napretka spremno dočekuju prvenstvo Srpske

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] U generalnoj provjeri pred početak Prve fudbalske lige Republike Srpske Napredak iz Donjeg Šepka savladao je Jadar iz Stupnice kod Loznice sa 2:0.

Šef stručnog štaba Napretka Zoran Vasiljević je zadovoljan kako je protekao pripremni period, ali i igračkim kadrom sa kojim kreće u prvenstvo.

“Dobro smo uradili pripreme. Odigrali smo deset utakmica u kojima smo šest puta pobijedili, tri puta izgubili i jednom igrali neriješeno. Veoma su nam bili bitni susreti sa premijerligašima, zvorničkom Drinom i Mladošću iz Velike Obarske. U principu sam zadovoljan kako su igrači odigrali u kontrolnim utakmicama u kojima smo nastupali sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlo prvenstvo”, rekao je Vasiljević za Glas Srpske.

Prema njegovim riječima, klub je napustilo nekoliko veoma važnih fudbalera iz prošlog prvenstva: golman Branislav Ružić, te igrači Aleksandar Karić, Dragan Atanacković, Darko Đukanović, Nedeljko Sekulić i Nikola Milutinović, ali je uprava dovela kvalitetna pojačanja.

“Pripreme su pokazale da ova ekipa ima kolektivni duh i da će nam timska igra biti najjača snaga. Takođe ću insistirati na borbenosti i disciplini, jer samo tako možemo ostvariti opstanak u ligi”, rekao je Vasiljević.

On smatra da ekipa nije ništa slabija u odnosu na prošlu sezonu.

“Najveći broj nosilaca igre iz prošlog prvenstva je ostao u ekipi, a stigla su i adekvatna pojačanja sa kojim imamo pokrivene sve linije u timu. Došli su: golman Darko Krsmanović (Loznica), te igrači Miladin Filipović (OFK Beograd), Nikola Nikolić (Lajkovac), Dejan Marić (Žarkovo), Dejan Radović (Borac, Novi Sad), Bojan Stevanović (Drina), Filip Matić (Loznica), a veliko pojačanje će nam biti i iskusni Nikola Lazarević, koji je naš igrač, ali nije nastupao na nekoliko utakmica u prošlom prvenstvu zbog povreda”, dodao je Vasiljević.

Sloboda

U prvom kolu prvenstva Napredak gostuje u Novom Gradu gdje će snage odmjeriti sa Slobodom.

“Ulogu favorita prepuštamo domaćinu, ali je sigurno da se nećemo predati. Igraćemo otvoreno, ali i dobro čuvati prilaze svom golu. Nadam se da će to biti dovoljno za povoljan rezultat”, naglasio je Zoran Vasiljević, trener Napretka.